Приклучок за завртки за смолкнување

 • Stepless shear bolt lug
 • DTL-4 series Shear Bolt connectors

  Приклучоци за сечење на завртки со серија DTL-4

  Се користи за поврзување на проводниците и точките за поврзување на дистрибутивните водови со номинален напон од 35KV и подолу со бакарно-алуминиумски преодни терминали на електрична опрема со рамна плоча; применливи проводници: проводници од алуминиум и легура на алуминиум.

 • BLMT/BLMC Mechanical Shear Bolt Lugs

  BLMT/BLMC Механички завртки за завртки за смолкнување

  Типична апликација: ВР и МВ проводници за приклучоци и споеви на кабли

  Механички конектори се дизајнирани за употреба во LV и MV апликации.

  Конекторите се состојат од калајно тело, завртки со глава за смолкнување и влошки за мали димензии на проводниците. Изработени од специјална алуминиумска легура, овие завртки за контакт се завртки со глава за смолкнување со шестоаголни глави.

  Завртките се третираат со восок за подмачкување. Достапни се двете верзии на контактни завртки што се отстрануваат/ отстрануваат.

  Телото е изработено од алуминиумска легура со висока затегнатост, обложена со калај. Внатрешната површина на дупките на проводникот е жлеб. Сукалите се погодни за надворешни и внатрешни апликации и се достапни со различни големини на дланка.

  Механички конектори за прави и преодни споеви се достапни како деблокирани и блокирани типови. Конектори се испакнати на рабовите.

 • VCXI Bimetallic Shear Bolt Lug

  VCXI Биметалличен шраф за завртки за смолкнување

  Преглед

  Погоден за алуминиумски алуминиумски легури кабли и електрична опрема со номинален напон од 1KV и под Бакарна терминална преодна врска

  Материјал

  каросерија: алуминиумска легура со висока јачина и Cu≥99,9%

  Болт: месинг или алуминиумска легура

  Третман на лице: мариноване

  Стандардно

  IEC 61238: 2003 、 МК/Т 9327-2008

 • BSM mechanical shear bolt connectors

  BSM механички конектори за завртки за смолкнување

  Механичките конектори и ракавите за поправка на BSM се дизајнирани за употреба во додатоци за кабел со среден напон до 42 kV. Може да се користат и во опсег l kV. Ги покриваат димензиите на проводниците од 10мм² до 1500мм².
  Приклучоците BSM се состојат од калајно тело, глави на завртки за смолкнување и влошки за мали димензии на проводниците.
  Изработени од специјална алуминиумска легура со висока јачина, овие завртки за контакт се глави на завртки со двојно смолкнување со шестоаголни глави. Завртките се третираат со високо средство за подмачкување. Контактните завртки се неповратни откако ќе им се истрижат главите. Телото на задникот е изработено од алуминиумска легура со висока затегнувачка состојба, обложена со калај. Внатрешната површина на дупките на проводниците се жлебови.