Стегач за паралелен жлеб

 • Parallel Groove Clamp

  Стегач за паралелен жлеб

  Прицврстувач за вртежен момент што заштедува енергија е фитинзи за поврзување што не носат товар, главно се користат во далноводи, дистрибутивни линии и систем на трафостаници, спојуваат и играат главна улога во скокачите.

  Применливи за алуминиумска жица, бакарна жица, жица со изолација над глава, ACSR жица, итн., Но, исто така, за бакарна жица пар бакарна жица, алуминиумска жица до алуминиумска жица, бакарна жица до алуминиумски проводници таква транзиција.

 • JBL Copper Parallel groove clamp

  JBL Бакарна паралелна брава за стегање

  Комбинираниот приклучок за прицврстувач со прицврстувач за жлебови е применлив за поврзување со тежина на алуминиумска жица и спојување челична жица. BTL сериски бакарни преодни комбинирани канални конектори се применливи за преодно поврзување на бакар, применливо за разгранување на различни делови 

 • H type cable connector

  Приклучок за кабел од тип H

  Стегач од тип клин е соодветен за неподдржано продолжување или разгранување на жици од алуминиумска жица од жица или алуминиумска жица од челична јадро, капакот за изолација и стегачот се користат заедно. За заштита од изолација.

   

 • APG Aluminum Parallel groove clamp

  АПГ Алуминиумски паралелен жлеб за стегање

  Постојат неколку случаи кога сте принудени да инсталирате проводници паралелно едни на други. Еден од нив е кога сакате да инсталирате втор проводник во затворена јамка. Ваквите апликации бараат од вас да купите стегач за паралелна шумичка.

  Стегач за паралелен жлеб вклучува две компоненти, горниот дел и долната страна. Тие се составени заедно за да ја извршат силата на стегање на далекуводот. Ова може да биде далновод или телекомуникациски кабел.

  Стегите на жлебот се изработени од тежок алуминиум кој е силен и отпорен на разни форми на хемиски и физички оштетувања. Алуминиумскиот метал, исто така, обезбедува преземање на прекумерна сила на стегање што е потребна при стегање паралелни проводници. Исто така, обезбедува отпорност на УВ-зраци.

  Проводниците на паралелните жлебови се карактеризираат со „прецизно вклопување“ дизајн. Ова овозможува прецизно да се стегне и да ја понуди посакуваната поддршка. Дизајнот, исто така, овозможува стегачот да поддржува различни големини на проводниците. Паралелниот жлеб обезбедува платформа на која ќе се потпира проводникот.

 • CAPG Bimetal Parallel groove clamp

  CAPG Биметален паралелен жлеб за стегање

  Приклучокот за жлеб се користи за поврзување без напојување и поместување на алуминиумска жица и алуминиумска жица. Се користи со изолациски капак за заштита и изолација на жицата

  Приклучоци за паралелни жлебови главно се користат за пренос на струја помеѓу меѓусебно поврзани проводници. Покрај оваа главна област на примена, паралелните стеги се користат и за безбедносни јамки и затоа мора да обезбедат соодветна механичка цврстина на држење.

   Ако треба да се поврзат проводници изработени од различни материјали, ова може да се направи со помош на биметалличен алуминиумски бакар PG стегач. Во биметалличните PG стеги, двете тела се направени од алуминиумска легура со висока јачина, а за затегнување на бакарен проводник, еден жлеб е направен со алуминиумска легура и заварен со врел фалсификуван биметалличен лим. Завртките се изработени од тврд челик (8,8).